Jak na perfektní domácí kečup
Nedáte bez kečupu ani ránu? Tak proč si ho nevyrobit! Rajčatům z vlastní nebo sousedovy zahrady se chuťově ta z obchodu nevyrovnají. Navíc máte jistotu, že je ze zdravých a zralých rajčat. Přinášíme vám recept, kde se krok za krokem naučíte, jak si takový domácí kečup udělat.
Na domácí kečup budete potřebovat
- 2 kg rajčat
- 2 středně velká sladká jablka
- 250 g cibule
- 1 lžíci soli
- 150 g cukru 4 lžíce octu
- 0,3 lžičky skořice
- 1 lžička mleté papriky
- 5 ks hřebíčků
- 1 lžíce celého pepře
- 1 lžička tymiánu 3 ks bobkového listu 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžíce nového koření
Postup
Rajčata, cibuli a neoloupaná vyčištěná jablka nakrájíme na čtvrtky. Vše co jsme si nakrájeli dáme do velkého hrnce a dáme vařit, za občasného míchání rozdusíme. Vše rozmixujeme, přisypeme cukr, přidáme veškeré koření, sůl a nakonec přilijeme ocet. Vaříme do zhoustnutí cca 1 hodinu, občas promícháme, poté uvařenou zeleninu odstavíme a vyndáme hřebíček, bobkové listy a nové koření. Směs přepasírujeme přes jemné sítko a ještě horkou směs přelijeme do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 15 -20 min.
Komentáře