Originální recept na meruňkové chutney
Většinou připravujete z meruňek marmeládu, kompot nebo džem? Zkuste něco jiného a udělejte si meruňkové chutney, má původ v indické kuchyni, povzbuzuje chuť k jídlu a je vhodné jako příloha k masu a sýrům.
Seznam ingrediencí pro přípravu chutney
- 1kg meruněk
- 3 velké cibule
- zázvor (dle chuti)
- 3 chilli papričky
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- rozinky
- sůl
- pepř
- jablečný ocet
- tmavý cukr/med
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
Nejprve si oloupejte meruňky, cibuli a česnek. Nadrobno nakrájenou cibuli nechte na trošce oleje zesklovatět a přidejte na kostky nakrájené a vypeckované meruňky, česnek, zázvor a chilli papričky. Zakápněte jablečným octem a poduste. Nakonec přidejte rozinky a osolte, opepřete a osladťe dle chuti. Chutney by mělo mít výraznou chuť, která se časem rozleží. V momentě, kdy se hmota začne přichytávat, vypneme plotnu a chutney plníme do skleniček.
Komentáře