Magazín - Strana 5 z 6 - SousedovaZahrada.cz

Víte, že myčku můžete využít i jinak než na mytí nádobí? Zavařování v myčce se stává stále oblíbenějším a je to snadné! Navíc už nebudete potřebovat zavařovací hrnec. Zavařovat můžete cokoliv od okurek, broskví, jablek, jahod až po houby nebo maso. Stále se najde několik lidí, kteří tomuto postupu nevěří. Pokud chcete v myčce zavařovat, […]

Co možná nevíte a vědět byste měli! Pokud chcete být zdraví a krásní, vsaďte na hroznové víno. Hroznové víno totiž patří mezi jedno z nejzdravějších druhů ovoce. Proč jíst hroznové víno v hroznech obsažený křemík zpevňuje pokožku a posiluje vlasy a nehty obsahuje hroznový cukr, který tělu dodává hodně energie snižuje hladinu cholesterolu odbourává deprese […]

Rajčata mají osvěžující chuť, proto jsou idealní přísadou do různých koktejlů. Vyzkoušejte tento zeleninový a jednoduchý studený drink z rajčat a bazalky! Co budete potřebovat: led 500 g zralých až přezrálých rajčat 250 g cherry rajčat 1 stroužek česneku 1 ks chilli papričky 1 lžíce limetové šťávy 100 ml kososového mléka hrst bazalky Postup: Do […]

Koncem března jsme měli možnost prezentovat náš projekt sousedovazahrada.cz na skvělé akci Impact Hub MashUp v Ostravě. A co to vlastně Impact Hub MashUp je a jak probíhá? Jedná se o akci, během které se představí desítka skvělých projektů. Každý má možnost prezentovat svůj projekt v 10 slidech a 200 sekundách. Akce je pro lidi […]

Celer nepatří mezi potraviny řadící se k top favoritům, což je velká škoda, protože listy celeru a i samotný kořen obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a aminokyselin. Zkuste pít každý den na lačno 1 litr řapíkatého celeru a uvidíte, co to udělá s vaším tělem. Než začnete celerovou šťávu pít, ověřte si, že netrpíte alergií. Léčivé […]

Nemáte zahradu? Zkuste využít balkon, rajčata můžete pěstovat v truhlíku nebo v závěsném košíku. Kvetoucí rajčata vám, udělají okrasu a potom co dozrají lahodnou a zdravou pochoutku. Pěstování rajčat není žádná věda, pokud víte, jak na to! Rajčata patří mezi nejoblíbenější zeleninu a pěstování doma má své výhody. Můžete si vybrat z  několika druhů keříčkových […]

Většinou připravujete z meruňek marmeládu, kompot nebo džem? Zkuste něco jiného a udělejte si meruňkové chutney, má původ v indické kuchyni, povzbuzuje chuť k jídlu a je vhodné jako příloha k masu a sýrům. Seznam ingrediencí pro přípravu chutney 1kg meruněk 3 velké cibule zázvor (dle chuti) 3 chilli papričky 1 stroužek česneku (prolisovaný) rozinky […]

Mrkev patří mezi nejznámější a nejrozšířenější druh zeleniny. Tato kořenová zelenina by měla být součástí vašeho jídelníčku. Hodně lidí si říká, že mrkev je dobrá nanejvýš pro zajíce. Pojďme se podívat, proč se vyplatí jíst ji ve velkém.   Mrkev pro oči Mrkev obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů. Je bohatým zdrojem vitaminu  A, E […]

Medicinální (léčivé) houby se již po staletí používají v Tradiční čínské medicíně k posilnění imunity, harmonizaci organismu a dodání vitality. Mezi nejznámější zástupce patří “houba nesmrtelnosti” reishi, “tibetské zlato” cordyceps, hericium neboli “lví hříva” nebo cizopasná houba chaga, jejíž účinky poznali i šamani na Sibiři. Houby se užívaly a užívají nejčastěji ve formě prášku, tinktury, […]

Česnek je relativně náchylnou rostlinou, ale jeho pěstování zvládne i úplný začátečník bez jakýchkoliv zkušeností, stačí vědět jak. Měli byste dodržet několik pravidel, velmi důležitou roli hraje vyhovující sadba, výsadba, ale i sklizeň ve správný čas. Podzimní výsadbu dělejte, až když teplota klesne pod 10°C. Při vyšších teplotách může být česnek napaden hnilobou. Výsadbu je […]