Výroba sirupů v domácnosti je jednoduchá a navíc velmi zdravá

Pokud se v brzké době chcete vrhnout do výroby sirupů, měli byste o tomto tématu vědět minimálně základní informace. Na první pohled se může zdát příprava jednoduchá, ale když se na to podíváte blíže, zjistíte, že je to převážně o správném postupu. Bez něho bychom si v životě nedokázali totiž nic vyrobit svépomocí. Výroba sirupů s sebou přináší několik výhod. Víte, o jaké jde?

Výroba sirupů si žádá šťávu z ovoce

Domácí výroba sirupů je výhodná především v tom, že přesně víte, co v něm máte. Záleží pouze na vás, jak vám samotný proces půjde. Hlavní ingredienci je bezesporu šťáva z ovoce. Sirup by měl mít v konečné fázi nějakou chuť a šťáva z ovoce je jednak zdravá a jednak vám dodá to, co by v něm mělo být. Snažte se vyhnout všem náhražkám nebo šťávám z kompotů. Opravdu se důkladně zaměřte na vlastní šťávu z ovoce.

Ovoce by mělo být čerstvé

Dále se soustřeďte na to, aby vámi vybrané ovoce bylo čerstvé neboli fresh. Výroba sirupů tak bude o to kvalitnější, když nepoužijete ovoce několik dnů staré. Máte-li vlastní zahrádku, jste v obrovské výhodě, kterou téměř většina lidí nemá. K získání šťávy z ovoce je ideálním nástrojem odšťavovač. Ten má dnes každá domácnost, a jestliže ne, pak jej lze za pár korun pořídit v kterémkoliv obchodě.

Přecházíme na výrobu sirupů

Přecházíme do poslední fáze, a tou je výroba sirupů. Jakmile máte šťávu, čeká vás trochu matematického počtu. Musíte použít 300 až 400 gramů cukru na půl litrů šťávy vymačkané z ovoce. Tím docílíte toho, že sirup bude dostatečně sladký a chutný na to, abyste si z něho mohli udělat vynikající nápoj. Nezapomeňte po nasypání cukru míchat do té doby, než se celý rozpustí. Nejlepší volbou je míchat při stálém nahřívání.

Přelijte do plastových flašek

Zespod odeberte všechnu nečistotu, která může vzniknout. Nečistotou v tomto případě myslíme například pěnu nebo jiné složky, které v sirupu nemají co dělat. Poté jej přelijte do plastových flašek.