Zavařování v myčce? Jde to!

Víte, že myčku můžete využít i jinak než na mytí nádobí? Zavařování v myčce se stává stále oblíbenějším a je to snadné! Navíc už nebudete potřebovat zavařovací hrnec. Zavařovat můžete cokoliv od okurek, broskví, jablek, jahod až po houby nebo maso.

Stále se najde několik lidí, kteří tomuto postupu nevěří. Pokud chcete v myčce zavařovat, musíte respektovat níže uvedená pravidla.

Při zavařování v myčce nikdy nepoužívejte žádný mycí prostředek!

Než začnete sklenice plnit, pořádně je umyjte saponátem a horkou vodou a nechte volně uschnout.

Postup

  • Připravte si nálev
  • Do zavařovaček naskládejte na menší kusy nakrájené ovoce nebo zeleninu, zalijte nálevem a sklenice zavřete
  • Zavařovačky naskládejte do myčky (musí stát rovně a nedotýkat se jedna druhé)
  • Zapněte nejdelší program cca 2,5 h. a teplotu nastavte na 70-80 °C
  • Po skončení programu vyndejte zavařovačky a položte na utěrku víčkem dolů
  • Nechte vychladnout