Zavařování v myčce? Jde to!
Víte, že myčku můžete využít i jinak než na mytí nádobí? Zavařování v myčce se stává stále oblíbenějším a je to snadné! Navíc už nebudete potřebovat zavařovací hrnec. Zavařovat můžete cokoliv od okurek, broskví, jablek, jahod až po houby nebo maso.
Stále se najde několik lidí, kteří tomuto postupu nevěří. Pokud chcete v myčce zavařovat, musíte respektovat níže uvedená pravidla.
Při zavařování v myčce nikdy nepoužívejte žádný mycí prostředek!
Než začnete sklenice plnit, pořádně je umyjte saponátem a horkou vodou a nechte volně uschnout.
Postup
- Připravte si nálev
- Do zavařovaček naskládejte na menší kusy nakrájené ovoce nebo zeleninu, zalijte nálevem a sklenice zavřete
- Zavařovačky naskládejte do myčky (musí stát rovně a nedotýkat se jedna druhé)
- Zapněte nejdelší program cca 2,5 h. a teplotu nastavte na 70-80 °C
- Po skončení programu vyndejte zavařovačky a položte na utěrku víčkem dolů
- Nechte vychladnout
Komentáře