Jak zazimovat zahradu

Pokud chcete svou zahradu udržet krásnou, budete muset o ní neustále pečovat. Řeč není jen o letním období. Každá zahrada se musí zazimovat a my vám povíme, jak se tento proces provádí. Jedině tak si udržíte svou zahradu ve stejném stavu, jako tomu bylo v letním období. Co je potřeba udělat, aby byla vaše zahrada zazimována? Nahlédněte na tuto problematiku s námi.

Jak zazimovat zahradu?

Prvně se zaměřte na trávník. O ten je potřeba pečovat i během zimního období. Momentálně se můžeme radovat z podzimu. Neznamená to, že vaše práce na zahradě skončily. Právě teď vám začíná pořádná dřina, co se týče trávníku. Z něho je totiž nutné posbírat veškeré věci, které tam nepatří. K těmto věcem patří nejčastějí například kůra, větve nebo listí. Trávník musí být čistý. Pokud se vám na něm povaluje spadané ovoce, rovněž jej posbírejte. Váš trávník by měl volně dýchat bez toho, aniž by se na něm objevovalo listí, větve či kůra.

Nyní se podíváme na jezírko a skalku. Jak jezírko, tak i skalka v posledních letech získává na popularitě. Milovníci zahradničení si tak jezírko i skalku přidávají na své zahrady. Musíte ovšem počítat s tím, že je to další starost navíc. Ze skalky je důležité podobně, jako u trávníku odstranit všechno listí, větvičky i plevel. Skalka by jinými slovy měla zůstat čistá. Dále je potřeba kořeny skalniček chránit. Na to vám poslouží specializované prostředky určeny na zimní období.

Jak zazimovat jezírko?

Nemusíte se bát toho, že byste museli jezírko vypouštět. Jezírko by se mělo vypouštět přibližně 1x za 2 nebo 3 roky. Pokud nemáte jezírko prázdné, protože na něm plují zajímavé druhy rostlin, musíte si o nich nastudovat více informací. Podíváme-li se na lekníny, ideálním řešením je odstranění z jezírka a přendání do nádoby s vodou. Tu následně umístíme do chladnějších a zároveň světlejších prostor. Zazimovat se musí v neposlední řadě i ty rostliny, které nejsou na zimní období zvyklé.

Vy musíte vědět, jaké druhy rostlin se nachází na vaší zahradě. Z pohledu zahrady stačí provést výše uvedené kroky. Důležité je pečovat o jezírko, skalky a trávník. Rostliny už má na zahradě každý jiné.