Proč pěstovat měsíček lékařský?

Měsíček lékařský by neměl chybět na žádné zahradě. V následujících odstavcích vám popíšeme, proč tomu tak je. Věřte nám, že měsíček lékařský je vhodný i pro domácí podmínky. Ačkoliv na druhou stranu bude lépe vypadat na zahradě. Jakmile ho jednou vysejete, už vám navždy zůstane. Nyní se pojďme podívat na jednotlivé důvody.

Měsíček lékařský a proč jej pěstovat

Prvním důvodem je jeho nenáročnost. Na pěstování není Měsíček lékařský nijak náročný. Nemusíte se tak obávat toho, že byste kolem něho museli lítat 24 hodin denně. Měsíček je zvyklí na hlinitou půdu. Je potřeba vědět, že i u takto nenáročné rostlinky se mohou vyskytnout problémy. Zůstaňte však v klidovém stavu, protože problémy se vyskytují opravdu jen v několika málo procentech případů. Rostlinka je jinak zcela bezproblémová. Měsíček lékařský, jak už název napovídá má pozitivní účinky na naše zdraví.

Květy této rostliny jsou lékařské a sbírají se tak pro tyto účely. Proč se sbírají právě květy? Jedním z důvodu je ten, že má antiseptické účinky. Je to také jeden z důvodu, proč se květy využívají i v kosmetických oborech. Dost často se z květů vytvářejí různé mastičky. Ty následně slouží proti kožním onemocněním a různým povrchovým zraněním. Využívat ji lze i v zimním období, kdy chrání především konečky prstů. Další důvod vás ovšem dostane do kolen. Rostlinky nemá lékařské účinky pouze u lidí, ale také u samotných rostlin.

Dokáže zahnat škůdce pohybující se kolem jiných rostlin

Je to tzv. léčitel i ostatních rostlin, a to i v momentě, kdy už je rostlina napadena škůdci. Dokáže je totiž odehnat. Zajímá vás, jak se to Měsíčku lékařském vždy podaří? Jeho hlavní síla spočívá v silné vůni. Ta dokáže odehnat nejednoho škůdce pohybujícího se na jiných rostlinách. Měsíček lékařský má tak samé pozitivní účinky. To už vám ovšem napovídá i samotný název, jak již bylo sděleno. Výše uvedené důvody vás jistě přesvědčí o tom, že je Měsíček lékařský vhodnou rostlinkou.